Eväsleipä 1.3. Näkyä kohti.

4.3.2024

Näkyä kohti

Herra vastasi minulle:
— Kirjoita näky niin selvästi tauluihin,
että sen voi vaivatta lukea.
Näky odottaa vielä toteutumistaan,
mutta määräaika lähestyy joka hetki,
se hetki tulee vääjäämättä.
Jos se viipyy, odota,
näky toteutuu varmasti ja ajallaan.
Habakuk 2: 2–4

Joosefkin sai nuorena poikana unessa näyn, mutta hän ei tiennyt vielä mitä se tarkoitti. Omat veljet tulivat Joosefin unista kateelliseksi ja lopulta myivät Joosefin orjaksi ja niin hän joutui Egyptiin. Siellä Joosef joutui kokemaan lisää ahdistuksia, vainoja ja valheita, mutta hän kasvoi Herran tiellä ja pysyi uskollisena Jumalalle ja Jumala oli hänen kanssaan. Lopulta Joosef nousi korkeaan asemaan, jonka Jumala oli hänelle unessa ilmoittanut.

Meilläkin saattaa olla monenlaisia murheita, sairauksia ja ahdistuksia. Kaikkivaltias Jumala kuitenkin tietää kaiken ja rakastaa meitä äärettömän paljon. Hän kääntää asiat parhain päin. Jumalalla on suunnitelma kaikkeen ja Hän käyttää meitä. Hän toteuttaa tahtonsa ja antaa myös uuden mahdollisuuden. Pysytään uskollisena Hänessä, Jeesuksessa, joka on tie, totuus ja elämä.

-Harri

Share This