Eväsleipä 1.2. ”Ystävä”

2.2.2024

Ystävä

Vietämme pian ystävänpäivää. Tämä uusi juhlapäivä voi joskus kääntyä tarkoitustaan vastaan ja jopa korostaa yksinäisyyden tunnetta. Jeesus sanoo Johanneksen evankeliumissa ”En minä enää sano teitä palvelijoiksi, sillä palvelija ei tiedä, mitä hänen herransa tekee; vaan ystäviksi minä sanon teitä, sillä minä olen ilmoittanut teille kaikki, mitä minä olen kuullut Isältäni.” Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä maailman loppuun saakka. Jeesus sanoo myös: ”Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen…

Pyhä Henki on paras ystävä, joka tuo Jeesuksen meidän sydämeen. Hänelle voi jutella, kertoa, mikä mieltä painaa. Hän on paras lohduttaja. Hän neuvoo ja ohjaa. Hän kuuntelee ja myös vastaa. Hän vie myös kerran perille Taivaan kotiin. Muistetaan tämä myös ystävänpäivänä. Meidän Herramme elää ja etsii tänäänkin heitä, jotka ovat yksinäisiä ja murheellisia. Hän etsii elävää yhteyttä ihmiseen ja kertoo, että sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi. Jeesus on kantanut ne ristillä. Ja Hän haluaa elää sinun kanssasi joka päivä ystävänäsi.

-Marianne

Share This