Eväsleipä 1.1.2024: Puhukaa totta toisillenne

5.1.2024

Puhukaa totta toisillenne!

Joitakin aikoja sitten MTV 3 uutisoi uusista arkeologisista löydöistä ja Raamatunjakeesta, jotka löytyivät eräästä luolasta Länsirannan alueelta noin 40 kilometriä Jerusalemista etelään, siis läheltä Kuollutta merta. Sieltä, erämaan keskeltä luolasta, kajahti koko Suomeen profeetan sana: ”Puhukaa totta toisillenne!”

Kyseessä on kreikankielinen katkelma Raamatun pieniin profeettoihin kuuluvasta Sakarjan kirjasta. Arkeologit löysivät luolasta pari tusinaa Kuolleenmeren kääröjen osia, jotka luultavasti oli piilotettu luolaan juutalaiskapinan aikaan lähes 1 900 vuotta sitten. Pergamentin palasissa oli kreikankielistä tekstiä Sakarjan ja Naahumin kirjoista.

”Puhukaa totta toisillenne”. Johanneksen evankeliumissa luvussa 17 Jeesus sanoo näin: Minä pyhitän itseni uhriksi heidän tähtensä, että heistäkin tulisi totuuden pyhittämiä. Jumala vihaa valhetta ja Pyhä Henki on totuuden henki. Jeesuksen ristinkuoleman kautta saamme ottaa vastaan armon ja totuuden. Meidät on kutsuttu toinen toistemme kanssa Jumalan yhteyteen puhumaan toisillemme totta. On tärkeätä myös pyytää ja antaa toinen toisillemme anteeksi.

Siunattua vuotta 2024
-Harri

Share This