Eväsleipä 1.12 ”Tiellä ken vaeltaa”

5.12.2023

Tiellä ken vaeltaa!

Tiellä ken vaeltaa, ken aasilla ratsastaa? Maahan on laskettu vaatteita, lehtiä, oksia. Muurari-rabbi nyt on matkalle lähtenyt, noussut on satulaan ratsunsa, kuitenkin kuningas.

Kruunua, valtikkaa et lainkaan sä nähdä saa. Mahtavat ovat muualla, suurissa saleissa. Ihmisen Pojan tie nyt kaupunkiin suureen vie. Suosio satojen ihmisten vaihtuu jo syytökseen.

Nöyryys ja hiljaisuus, on valtasi salaisuus. Voimalla, väkivallalla, et tahdo hallita. Uskomme vahvista, luo tiellemme valoa, johdata elämään rikkaaseen, rauhaan ja hyvyyteen.

Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme. Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin. Hoosianna, hoosianna, hoosianna, hoosianna!
Saavu jo, kuningas, luoksemme täyttämään toivomme.

Jumala tuli ihmiseksi ja syntyi vaatimattomaan talliin, koska hänelle ei ollut sijaa majatalossa. Jeesus kasvoi ja varttui. Hän toteutti Jumalan suunnitelman ja kulki läpi kärsimyksen tien vuodattaen henkensä jokaisen ihmisen puolesta, jotta kaikilla olisi elämä hänessä. Tuon elämän saamme ottaa vastaan omaan sydämeemme. Jeesus on valmistanut sen tänäkin jouluna juuri sinulle.

Siunattua joulun aikaa!
-Harri

Share This