Eväsleipä 1.6. Jeesuksen jalanjäljissä

1.6.2023

Jeesuksen jalanjäljissä

Vierailimme muutama viikko sitten vaimoni kanssa Israelissa. Matkallamme kohtasimme paljon mieleenpainuvia paikkoja ja koimme suurta Jumalan huolenpitoa. Koskettavimmat hetket koimme Getsemanen puutarhassa, Tabghassa Pietarin kalasatamassa ja Baniaksella Jordanjoen alkulähteillä, Filippoksen Kesareassa sekä ehtoollishetkessä puutarhahaudalla Jerusalemissa.

Getsamanen puutarhassa juuri ennen pidätystään Jeesus itki, rukoili ja vuodatti verisiä hikipisaroita meidän puolestamme. Tuska ja kipu oli valtava. Sanat ristillä: Se on täytetty. Tehtävä on suoritettu ja kuolema voitettu. Syntimme on nyt täydellisesti sovitettu. Jeesus antoi elämänsä, jotta meillä olisi elämä Hänessä, Jeesuksessa.

Jeesus haluaa hyvää jokaiselle Jumalan lapselle. Maailma ei näe eikä tunne Jeesusta, mutta Jumalan lapset tuntevat. Jeesus sanoo Joh. 17:9–10: Minä rukoilen heidän puolestaan. Maailman puolesta minä en rukoile, vaan niiden, jotka sinä olet minulle antanut, koska he kuuluvat sinulle. Kaikki, mikä on minun, on sinun, ja mikä on sinun, on minun, ja minun kirkkauteni on tullut julki heissä.

Pietarin kalasatama, Tabhaga, sijaitsee lähellä Kapernaumia. Raamatusta saamme lukea, kuinka opetuslapset olivat kalassa Tabhagassa. Siellä ylösnoussut Jeesus istui Genesaret-järven rannalla ja kutsui Pietaria, Tuomasta, Natanaelia ja Sebeduksen poikia sekä kahta muuta opetuslasta aterioimaan ja syömään kalaa Hänen kanssaan. Tuo ateriahetki kosketti minunkin elämääni reilu 30 vuotta sitten. Lukiessani juuri tuota kohtaa Raamatusta, Pyhä Henki kosketti, ja viimein lukot murtuivat elämästäni. Tunsin, että minä olen juuri se yksi noista kahdesta muusta opetuslapsesta, joita Raamattu ei mainitse. Näin minä sain aterioida ylösnousseen Jeesuksen kanssa ja sain rauhan sydämeeni. Tuota kokemaani hetkeä sain muistella Genesaret-järven rannalla Israelissa muutama viikko sitten. Jeesus on totisesti noussut kuolleista ja Hän elää! Sinutkin on kutsuttu aterialle ylösnousseen Jeesuksen seuraan! Annathan sinäkin elämäsi Jeesukselle!

– Harri

Share This