Eväsleipä 1.4.2023: Toisenlainen paasto

3.4.2023

TOISENLAINEN PAASTO

Toisenlaista paastoa minä odotan: että vapautat syyttömät kahleista, irrotat ikeen hihnat ja vapautat sorretut, että murskaat kaikki ikeet, murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle, vaatetat alastoman, kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi. Silloin sinun valosi puhkeaa näkyviin kuin aamunkoi ja hetkessä sinun haavasi kasvavat umpeen. Vanhurskaus itse kulkee sinun edelläsi ja Herran kirkkaus seuraa suojanasi. Ja Herra vastaa, kun kutsut häntä, kun huudat apua, hän sanoo: ”Tässä minä olen.”Jos hävität sorron ikeen keskuudestasi ja lopetat sormella osoittelun ja pahat puheet, jos annat nälkäiselle omastasi ja ravitset sen, joka kärsii puutetta, niin sinun pimeyteesi koittaa valo ja yön varjo muuttuu keskipäivän kirkkaudeksi. Ja Herra on alati ohjaava sinua. Aavikon paahteessakin hän elvyttää voimasi ja vahvistaa jäsenesi. Sinä olet kuin vehmas puutarha, kuin lähde, jonka vesi ei ehdy.
Jes. 52:6–11

Jumala sinä kohtaat meidät rakkaudellasi joka hetki. Armahda meitä ja anna meille viisautta ja ymmärrystä omiin tehtäviin olimmepa sitten päättäjiä, avustajia, opettajia, rakentajia, viljelijöitä tai virkamiehiä. Siunaa lapsia ja nuoria. Luo koteihin luottamusta, sopua ja ystävyyttä. Anna perheiden löytää yhteistä aikaa ja taitoa kestää arjen kiireiden tuomat paineet. Anna kaikenikäisille mahdollisuus käyttää niitä kykyjä ja taitoja, joita sinä olet jokaiselle lahjoittanut.

Siunaa ja anna rauhasi ja ilosi levittäytyä kaikkialle maailmaan, niin että pääsiäisen ilosanoma, evankeliumi, saisi koskettaa monia ihmisiä ja antaisi elämän ja toivon huomiseen. Auta meitä elämässämme kaikessa turvautumaan sinun apuusi ja rakkauteesi. Sinä Herra olet turvamme. Pidä suomesta huolta ja anna viisautta tulevalle hallitukselle kaikissa kysymyksissä. Siunaa meitä ja armahda. Auta että kaikilla olisi myös riittävä toimeentulo! Rukoilemme niiden puolesta, jotka ovat sairaita, ja niiden puolesta, jotka surevat.

Kiitos elämästä ja ylösnousemuksen lahjasta, joka murtaa kuoleman rajat. Kiiitos pääsiäisen sanomasta. Jätämme nyt itsemme, perheemme, koko elämämme, Jumala sinun huolenpitoosi ja suojelukseen. Sinä voit auttaa. Jeesuksen nimessä. Aamen.

  • Harri
Share This