Eväsleipä 1.2.2023 Te ette ole vieraita ja muukalaisia.

2.2.2023

TE ETTE OLE VIERAITA JA MUUKALAISIA

Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen, samaan kansaan kuin pyhät. Te olette kiviä siinä rakennuksessa, jonka perustuksena ovat apostolit ja profeetat, ja jonka kulmakivenä on itse Kristus Jeesus. Hän liittää koko rakennuksen yhteen niin että se kasvaa Herran pyhäksi temppeliksi, ja hän liittää teidätkin Hengellään rakennuskivinä Jumalan asumukseen. Ef.2:18–22

Vuoden alussa Lähetyskodillamme vieraili ortodoksi-juutalainen ja israelilainen Mordechai. Mordechai on saanut Jumalalta kutsun toimia rakkauden ja ymmärtämisen kautta sillanrakentajana juutalaisten ja kristittyjen välillä, samalla hän auttaa juutalaisia palamaan luvattuun maahansa. Mordechai otti puheessaan esille Jaakobin poikien ja erityisesti Joosefin elämän. Joosef koki elämässään paljon vastoinkäymisiä sekä vääryyttä ystävien ja lähipiirinsä keskellä. Mutta Joosefin rakkauden side veljiin ja ystäviin voitti parantaen koko perhekunnan ja lopulta koko Isarel sai avun. Mordechai viittasi myös Efesolaiskirjeen toiseen lukuun kuinka juutalaiset ja kristityt kansoina on liitetty yhteen. Herra on hajottanut vihollisuuden muurin ja lahjoittanut meille kummallekin rauhan.

Jumalan rakkaus ei tee lähimmäiselle pahaa. Se on syvällistä ja parantavaa. Meidän on aina oltava valmiita antamaan toinen toisillemme anteeksi. “Antakaa anteeksi toisillennevaikka teillä olisikin moittimisen aihetta” (Kol. 3:13).

Jeesus sanoo: ”Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi.” (Matt. 6:14)

Jumala sovitti syntimme antamalla oman poikansa uhriksi puolestamme. Häneltä saamme myös voimaa anteeksi antamiseen tänäänkin! Herramme Jeesus Kristus lupaa auttaa askeleissamme.

– Harri

Share This