Eväsleipä 1.1.2023 Uuden vuoden lupauksia

3.1.2023

Vuoden vaihtuessa on tapana tehdä uuden vuoden lupauksia. Oletko tehnyt joskus? Ovatko ne toteutuneet? Itselläni ei ole ollut tapana tehdä. Tiedän jo etukäteen, että niitä on vaikea toteuttaa.Siksi en lupaakaan. Tiedän, että olen heikko, en aina muista asioita ja sitten vaan tulee paha mieli. Mutta toisaalta ymmärrän ja arvostan heitä, jotka tekevät ryhtiliikkeen elämässään, joka esimerkiksi edistää terveyttä tai hyvinvointia.

 

Jos tuntuu vaikealta tehdä uuden vuoden lupauksia, voi turvautua lupauksiin, jotka todella kestävät. Jumalan lupaukset Raamatussa ovat sellaisia. Jos nyt uuden vuoden alkaessa tuntuu, että tulevaisuus pelottaa, kannattaa tarrata todella kiinni lupauksiin, jonka antaja on itse Totuus, joka ei valehtele. Jer. 29:11 sanotaan: ”Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Siinä on lupaus joka kantaa vuodesta toiseen. Häneen turvaten ja Hänen kanssaan on turvallista kohdata vaikeudet ja elää tätä hetkeä miettimättä mitä tapahtuu kuukauden päästä tai ensi syksynä. Hänen suuriin lupauksiinsa kuuluu ikuinen elämä: ”Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni.” Joh. 10:28

 

Taivaallisen Isän tahto on, että meillä on elävä suhde hänen kanssaan. Tämä suhde katkesi syntiinlankeemuksessa. Jeesus korjasi asian ristiinkuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta. Haluatko uskoa nämä lupaukset omalle kohdallesi? Se paras asia ja lahja, jonka voimme ottaa vastaan ja omistaa tämän Uuden vuoden alkaessa.

Marianne

Share This