Eväsleipä 1.12.2022: Jeesus, joulun Herra

1.12.2022

Jeesus, joulun Herra

Getsemanen yössä Jeesus käski opetuslasten valvoa ja rukoilla hänen kanssaan, mutta opetuslapset nukahtivat. Jeesus tiesi, että tulossa oli historiaa mullistava tapahtuma: Jeesuksen vangitseminen, ristiinnaulitseminen ja lopulta kuolleista nouseminen. Tuona kärsimysten yönä rukoillessaan, Jeesus vuodatti paljon kyyneleitä ja veripisaroita meidän vuoksemme. Hän kantoi syntimme ristille ja kuoli. Kuolemalla ei kuitenkaan ollut valtaa häneen, vaan Jeesus nousi kuolleista ja nousi Isän luokse. Hän hallitsee iankaikkisesti. Hän on sovittanut meidät verellään ja rukoilee lakkaamatta puolestamme. Taivaallinen Isä on avannut tien luoksensa Hänen rakkaan poikansa kautta. Teemme virheitä, mutta kun käännymme Jeesuksen puoleen, Hän antaa anteeksi joka päivä. Hänen sanaansa voimme luottaa. Jeesuksen lähellä on hyvä olla, aivan kuin opetuslapsetkin olivat Jeesuksen lähellä, uupuneina ja väsyneinä. Juuri sellaisena saat tulla Jeesuksen luo tänäänkin, tänä jouluna. Joulurauhaa sinulle. Vapahtaja on syntynyt.

”Enkeli taivaan lausui näin: Miks’ hämmästyitte säikähtäin?
Mä suuren ilon ilmoitan maan kansoille nyt tulevan.
Herramme Kristus teille nyt on tänään tänne syntynyt,
ja tää on teille merkiksi: seimessä lapsi makaapi.
Jo riennä, katso, sieluni, ken seimessä nyt makaapi:
hän on sun Herras, Kristukses, Jumalan Poika, Jeesukses.”

-Harri

Share This