Eväsleipä 4.4.2022 Turvapaikka

5.4.2022

TURVAPAIKKA

Maailmassa monet meneillään olevat tapahtumat voivat ahdistaa meitä. Koronapandemia ja maailman poliittinen tilanne sekä erilaiset riidat saattavat satuttaa ja koskettaa. Saatamme myös pettyä ja uupua matkallamme monissa omissa vastoinkäymisissämme. Jesajan kirjassa 55:8–9 sanotaan näin: ”Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne, eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra. Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella.

Jumala on siis kaikkien tapahtumien yläpuolella, ja Hän hallitsee kaikkea, eikä mitään tapahdu Hänen sallimattaan. Jumala on antanut jokaiselle lapselleen voimaksi Pyhän Hengen ja Hän on luvannut johdattaa ja auttaa. Psalmissa 32: 6–8 meitä rohkaistaan: ”Rukoilkoot kaikki palvelijasi sinua hädän hetkellä. Vaikka suuret vedet tulvisivat, ne eivät heihin ulotu. Sinä olet minulle turvapaikka, sinä varjelet minut vaarasta. Riemuhuudot kajahtavat ympärilläni, kun sinä autat ja pelastat. ”Minä opetan sinua”, sanoo Herra, ”minä osoitan sinulle oikean tien. Minä neuvon sinua, katseeni seuraa askeleitasi.”

Jumala siis näkee kaiken. Me saamme turvallisesti lähestyä Häntä ja Hän lähestyy meitä. Hän on turvapaikkamme. Hänen lupauksiinsa saamme luottaa yhä uudestaan. Jeesus sanoo: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt.”

Harri

Share This