Eväseipä 1.2.2022 Olenko riittävän hyvä ihminen?

3.2.2022

Olenko riittävän hyvä ihminen?

Olenko riittävän hyvä ihminen kelvatakseni Jumalalle? Tämä kysymys on yleinen koko maailmassa, kaikissa uskonnoissa. Myös meidän kristittyjen mielessä on usein tämä ajatus. Olenko toiminut oikein? Selitämme itsellemme asiat niin, että se mitä olemme tehneet tai ajatelleet on oikeutettua. ”Oli oikein, että tein sen, koska olin niin väsynyt ja minua oli kohdeltu väärin.” Selityksiä keksitään. Ja ”jos kukaan ei huomaa, ei asiaa oikeastaan tapahtunutkaan”. Loppujen lopuksi ajattelemme, että olenhan kuitenkin toiminut riittävästi oikein ja se varmastikin riittää. Mutta riittääkö se? Viimeisellä tuomiolla?

Jumala tahtoo totuutta salatuimpaan saakka. Hän ei halua kuulla selittelyjä. Jumalan laki, 10 käskyä vaatii paljon. Jeesuksen kuuluisassa Vuorisaarnassa Matteuksen evankeliumissa se tarkentuu ja kiteytyy oikeastaan tähän Matt. 5:48: ”Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.” Rima Raamatun mukaan on siis korkealla, siellä ylimmällä tasolla. Samasta puhuu Mooses 3 Moos. 20:26: ”Olkaa siis minulle pyhät, sillä minä, Herra, olen pyhä,”.

Tämän perusteella ei selittelyt auta. Room. 3:19 sanotaan: ”Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä;” Mutta onneksi oli yksi, joka toimi aina oikein. Jeesus Kristus, hän ei tehnyt virheitä. Hänen täydelliset tekonsa ovat kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämän kirjaan. Ja siinä kirjassa on nimiä. Silloin olennainen kysymys viimeisellä tuomiolla ei olekaan se, että olenko ollut riittävän hyvä ihminen. Vastaus siihen kysymykseen on kylmä tosiasia, että et ole. Olennainen kysymys on, onko sinun nimesi tässä teurastetun Karitsan elämän kirjassa ja pysyykö se siellä loppuun saakka. ”Joka voittaa, se näin puetaan valkeihin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeänsä elämän kirjasta, ja minä olen tunnustava hänen nimensä Isäni edessä ja hänen enkeliensä edessä. ” Ilm. 3:5. ”Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa…” Room. 8:1-3

Marianne

Share This