Eväsleipä 1.10. ”Etsikää aina minun kasvojani”

2.10.2021

”Etsikää aina minun kasvojani”

Raamattu kehottaa meitä aina etsimään Jumalan kasvoja. Tänä aikana, jolloin some, muu media, harrastukset ja monenmoiset asiat vievät aikamme ja huomiomme, asettaa se monesti esteitä Jumalan kasvojen etsimiselle. Aikaa ei vain löydy. Nopeasti huokaisemme rukouksen ja hädän tullen rukous voi tulla mieleen useamminkin.

Mooses kiipesi vuorelle kohtaamaan Jumalaa. Hänellä ei tuolla hetkellä mikään muu asia ollut tärkeämpää. Kiipeäminen ei ehkä ollut helppoa. Olet varmasti joskus kiivennyt vuoren rinnettä ylöspäin. Paavali vertasi uskonelämän kilvoitusta kilpajuoksuun, jossa olisi tarkoitus voittaa. Jumala kehottaa meitä etsimään hänen kasvojaan. Siinä on ihmisen paras paikka. Alunperin ihminen tarkoitettiin kävelemään Jumalan kanssa paratiisissa. Jumala haluaa jutella meidän kanssa, kuulla mitä sinulle kuuluu ja kertoa rakkaudestaan sinulle. Joskus upeatkin Jumalan lahjat ja terveelliset harrastukset voivat tulla esteeksi Jumalan kohtaamiselle. Luotu tulee Luojaa tärkeämmäksi. Daavid pakeni Saulia erämaassa ja kirjoitti: ”Minun sydämeni vetoaa sinun omaan sanaasi: ”Etsikää minun kasvojani”. Herra, minä etsin sinun kasvojasi.” Hän turvasi hädässä Herraan. Usein Jumala antaa meillekin vaikeuksia, että hän saisi meidät etsimään hänen kasvojaan. Meidän itsemme vuoksi.

Jumala on elämän antaja ja elämän lähde. Jeesus sanoi: ”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan ” Hän voi tyydyttää sen kaipuun, jota sisimpämme janoaa ja etsii.
””Älkää siis murehtiko: ’Mitä me nyt syömme?’ tai ’Mitä me juomme?’ tai ’Mistä me saamme vaatteet?” Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet.” Matt. 6:31-34 Jumala rakastaa sinua ja antaa kaikki syntisi anteeksi Poikansa ristinkuoleman tähden. Hän antaa uuden elämän ja Pyhän Henkensä sydämeesi. Pyhä Henki antaa sanoja ja voimia rukoukseen ja Jumalan kohtaamiseen. Häntä voi pyytää ohjaamaan elämäämme Jumalan kasvojen etsimiseen. Häneltä saamme kaiken tarvittavan myös siihen, kun tunnustamme, että me emme voi omassa voimassamme etsiä emmekä löytää Häntä. Heittäydy tänään rakastavan Jumalan käsien varaan koko olemuksellasi. Älä luovuta, löydät Hänet kyllä

Marianne

Share This