Eväsleipä 1.3.2021 – Onko minulla riittävästi uskoa?

1.3.2021

Onko minulla riittävästi uskoa?

Itsestä tuntuu usein, että ei jaksa keskittyä rukoukseen. Tai edes uskoa, että Jumala kuulisi. Tällaisia me ihmiset olemme. Ei meitä turhaan verrata lampaisiin. Silloin minua ainakin auttaa, kun ottaa esille Jumalan oman sanan, jossa hän puhuu meille. Elävä Sana tekee meidätkin eläviksi Hengessä. Ja silloin Henki itse vaikuttaa rukouksen.

Jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle silkkiäispuulle: ’Nouse juurinesi ja istuta itsesi mereen’, ja se tottelisi teitä. Luuk. 17:6 . ”No huh huh, aikamoista, eihän minulla ole tuollaista uskoa!” Auttaisiko tässä se, että luen sanaa ja myönnän totuuden? Olen vaan sanan puhuttelussa ihan just niin avuttomana kuin sillä hetkellä tuntuu. Jumalan sana vakuuttaa, että usko on lahja. ”Uskoa ei synny omin voimin, ilmaiseksi anova sen saa. Sitä ansaita ei töin ja toimin, Jumala sen meille lahjoittaa.” kerrotaan laulussa.

Tämä on sitä, että ollaan riippuvaisia Jumalan armosta joka päivä. Jumala antoi Poikansa, että meillä olisi elämä ja usko hänen kauttaan. Ilman häntä emme voi mitään tehdä. Hyvän Paimenen kanssa saamme kulkea päivän matka kerrallaan luottaen, että hän jaksaa keskittyä meihin ja hän kuulee huokauksemmekin. Ja Hyvän paimenen äänen kuulemme Hänen Sanassaan.

Tämän vuoksi minä polvistun Isän eteen, hänen, jonka asemaa jokainen isän ja lapsen suhde taivaassa ja maan päällä kuvastaa. Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden, ja voitte tajuta Kristuksen rakkauden, joka ylittää kaiken tiedon. Niin Jumalan koko täyteys valtaa teidät.
Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän, kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti. Aamen.
Ef. 3:14-21

Siunausta!

Marianne

Share This